Palócgulyás 🇭🇺
Igazi, hamisítatlan palóc étel. Próbáljatok ki ti is.
Ízvilágra ugyanolyan, mint a gulyásleves csak pluszként kerül még bele zöldbab is és a végén pedig tejföllel dúsítjuk.
Hozzávalók:
- 500 g hús (comb vagy lapocka)
- 300 g burgonya
- 300 g zöldbab
- 4 répa
- 2 fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 300 ml tejföl
- 3 babérlevél
- ízlés szerint fokhagyma
- pirospaprika
- bors
- só
- kömény
- 500 g hús (comb vagy lapocka)
- 300 g burgonya
- 300 g zöldbab
- 4 répa
- 2 fehérrépa
- 1 fej hagyma
- 300 ml tejföl
- 3 babérlevél
- ízlés szerint fokhagyma
- pirospaprika
- bors
- só
- kömény
◾️A hagymát felkockázzuk és megpirítjuk.
◾️Belekeverjük a paprikát, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a felkockázott húst, fűszerezzük és beletörjük a fokhagymát.
◾️Félig puhára pároljuk a húst.
◾️Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és a zöldbabot és készre főzzük.
◾️Ha megfőtt, lassan hozzáadjuk a tejfölt.
💡Tipp: Tálaláskor még kínálhatunk mellé plusz tejfölt és friss kenyeret.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése