Palóc pecsenye fűszeres sült répával 🥩🥕
Nagyon finom és szaftos húst kapunk végeredményül, ha ezt a finom fogást elkészítjük ebédre vagy vacsorára.
Én nagyon szeretem az Ízőrzők című műsort és ez a recept onnan származik.
Sült, fűszeres sárgarépával tálaltam.
Hozzávalók a pecsenyéhez 🥩:
- 1 kg sertéskaraj,
- liszt a forgatáshoz
- só, őrölt feketebors
- 2 evőkanál sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 300 ml víz
- 1 kg sertéskaraj,
- liszt a forgatáshoz
- só, őrölt feketebors
- 2 evőkanál sertészsír
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál mustár
- 2 teáskanál őrölt paprika
- 300 ml víz
◾️A húst vékonyra szeleteljük, kiklopfoljuk, mindegyiket sóval, borssal megszórjuk.
◾️Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a zsírt, és azon a lisztben átforgatott karaj szeleteket mindkét oldalukon átsütjük.
◾️Amikor kérget kaptak, kiszedjük egy tányérba.
◾️A pecsenyezsírt egy lábas aljába borítjuk, belepakoljuk a húsokat.
◾️Zúzott fokhagymát, mustárt, őrölt paprikát, borsot, sót szórunk rá.
◾️Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az edény tartalmát, és fedő alatt az egészet puhulásig főzzük.
Hozzávalók a sült, fűszeres sárgarépához 🥕🥕:
- 600 g sárgarépa
- 50 ml olívaolaj
- 0.5 teáskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 600 g sárgarépa
- 50 ml olívaolaj
- 0.5 teáskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
◾️A sárgarépát pucold meg, majd alaposan mosd meg.
◾️Ha vastag, hosszában vágd kettő-négy részre.
◾️Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával.
◾️Rakd a répákat sütőpapírral bélelt tepsibe, szorosan egymás mellé.
◾️Locsold meg a fűszeres olajjal, majd kicsit forgasd össze.
◾️Tegyük előmelegített sütőbe, fedjük le fóliával, és 200 fokon süssük meg a zöldséget körülbelül 45 perc alatt, vagy amíg meg nem puhul, a széle pedig sötétbarna nem lesz. ◾️Érdemes egyszer-kétszer óvatosan átfordítani, és a végén a fóliát is levehetjük róla.
◾️Ha szükséges, öntsünk alá kevés vizet vagy zsiradékot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése