Palacsinta zabpehelylisztből 🥞
Az első étel, amit eltudtam készíteni, a palacsinta volt. A Nagymamám tanította meg nagy türelemmel és szeretettel minden csínját-bínját a palacsintának. Az általa készített finomságot 1000 közül is felismerném, mind a mai napig <3.
Szerintem nagyon kevés olyan ember van, aki nem szereti ezt a finom édességet.
Ha egészségesebb verziót keresel, akkor bátran próbáld ki ezt a receptet. Nem szakad, nem esik szét miközben fordítjuk és az íze ugyanolyan, mint a hagyományos palacsintának.
Hozzávalók:
- 200 g zabpehelyliszt
- 300 ml tej
- 200 ml szódavíz
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 50 ml olívaolaj
- 200 g zabpehelyliszt
- 300 ml tej
- 200 ml szódavíz
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 50 ml olívaolaj
◾️A lisztet, tejet, szódavizet, tojásokat, sót összekeverjük.
◾️Az összekevert masszához adjuk az olajat.
◾️Forró palacsintasütőben kisütjük.
💡Tipp: Tálalhatjuk cukormentes lekvárral, mogyorókrémmel vagy fahéjjal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése