Palacsinta zabpehelylisztből 🥞

Az első étel, amit eltudtam készíteni, a palacsinta volt. A Nagymamám tanította meg nagy türelemmel és szeretettel minden csínját-bínját a palacsintának. Az általa készített finomságot 1000 közül is felismerném, mind a mai napig <3. 

Szerintem nagyon kevés olyan ember van, aki nem szereti ezt a finom édességet. 

Ha egészségesebb verziót keresel, akkor bátran próbáld ki ezt a receptet. Nem szakad, nem esik szét miközben fordítjuk és az íze ugyanolyan, mint a hagyományos palacsintának.

Hozzávalók:
- 200 g zabpehelyliszt
- 300 ml tej
- 200 ml szódavíz
- 2 db tojás
- 1 csipet só
- 50 ml olívaolaj

◾️A lisztet, tejet, szódavizet, tojásokat, sót összekeverjük.
◾️Az összekevert masszához adjuk az olajat.
◾️Forró palacsintasütőben kisütjük. 

💡Tipp: Tálalhatjuk cukormentes lekvárral, mogyorókrémmel vagy fahéjjal.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések