Óriás túró rudi
Szintén egy Mama által gyerekkoromban készített kedvenc átalakítva. Nagyon finom és egyben mutatós süti.
Ünnepekre, vendégváró sütinek vagy csak egy sima vasárnapra is szuper választás.
📽 Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180°
Idő: 50 perc
A tészta hozzávalói:
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 125 g margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál tejföl
- 90 g finomliszt
- 125 g margarin
- 2 evőkanál kakaó
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 2-3 evőkanál tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 500 g túró
- 125 g margarin
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál búzadara
- 37 g 1:4 por édesítő
- 4 tojás habja
- 500 g túró
- 125 g margarin
- 4 tojássárgája
- 4 evőkanál búzadara
- 37 g 1:4 por édesítő
- 4 tojás habja
A máz hozzávalói:
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál por édesítő
- 200 g margarin vagy vaj
- 6 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál por édesítő
- 200 g margarin vagy vaj
◾️A tésztát összegyúrjuk.
◾️Elfelezzük, és mindkét feléből lecsípünk egy kb. 90 g-s darabot.
◾️A nagyobb darab tésztát kinyújtjuk és egy lisztezett, zsírozott őzgerincformába tesszük (a másik nagyobb darabbal ugyanígy járunk el).
◾️A töltelékhez a túrót, a margarint, a tojássárgáját, a búzadarát, a porcukor helyettesítőt és a vaníliacukrot összegyúrjuk.
◾️A tojásfehérjehabot óvatosan beleforgatjuk.
◾️A tölteléket elfelezve a formákban lévő tésztára simítjuk.
◾️A kisebb darab tésztákat egyenként kinyújtjuk és befedjük a tölteléket úgy velük, hogy az alsó és a felső tészta összeérjen.
◾️180°-on kb. 50 percet sütjük.
◾️Ezután egy rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
◾️A mázhoz mindent összeolvasztunk és bevonjuk vele a sütiket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése