Non plus ultra
Az egyik kedvenc aprósüteményem.
Egyáltalán nem olyan időigényes elkészíteni, mint amennyire annak tűnik és megéri a "fáradságot", mert nagyon finom, omlós sütit kapunk végeredményül.
Akár Karácsonyra, Húsvétra vagy szilveszterre is nagyszerű választás lehet.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
A tészta hozzávalói:
- 75 g búzaliszt (BL55)
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g margarin
- 17 g 1:4 por édesítő
- 2 db tojássárgája
+ cukormentes lekvár a ragasztáshoz
- 75 g búzaliszt (BL55)
- 175 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g margarin
- 17 g 1:4 por édesítő
- 2 db tojássárgája
+ cukormentes lekvár a ragasztáshoz
A hab hozzávalói:
- 2 db tojásfehérje
- 50 g 1:4 édesítőszer
- 2 db tojásfehérje
- 50 g 1:4 édesítőszer
◾️A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
◾️Kinyújtjuk, és kicsi pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire pakoljuk a korongokat.
◾️A tojásfehérjét az édesítővel tejföl sűrűségűre verjük.
◾️Habzsák vagy teáskanál segítségével mindegyik tésztára habot nyomunk/teszünk.
◾️180 C fokon kb. 15 perc alatt világosra sütjük.
◾️Ha kihűlt, 1-1 db-ot baracklekvárral összeragasztunk.
💡Tipp: Úgy a legfinomabb, ha 1 napot áll.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése