Mézes krémes 🍯

Az egyik kedvenc sütink a mézes krémes. 

Idén is szerettünk volna Karácsonyra ezért Bebe receptjét variáltam át, hogy mi is bátran fogyaszthassunk belőle.

Eredeti recept: BebePiskóta 

Sütési hőfok: 170°
Sütési idő: 8 perc

A tészta hozzávalói:
- 280 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 120 g finomliszt
- 150 g édesítő
- 70 g mézpótló
- 100 ml tej
- 60 g vaj
- 1 tojás
- 1 teáskanál szódabikarbóna

A krém hozzávalói:
- 800 ml tej
- 10 evőkanál búzadara
- 200 g vaj
- 200 g porcukor helyettesítő
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás xilit
- 350 g cukormentes lekvár

◾️A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. 
◾️Az édesítőt, a mézpótlót, a tejet, a vajat és a tojást vízgőz fölött összeolvasztjuk. 
◾️Ezután összegyúrjuk, majd a pulton 20 percet pihentetjük.
◾️Addig elkészítjük a krémet. 
◾️A tejben a búzadarát sűrűre főzzük. 
◾️A vajat, a porcukor helyettesítővel, a vaníliás xilittel és a citrom reszelt héjával kikeverjük. 
◾️A tejbedarát hagyjuk kihűlni teljesen. 
◾️A tésztát 4 részre osztjuk, és egyenként sütőpapíron kinyújtjuk, majd megsütjük a lapokat egyenként 170°-on 8 perc alatt. 
◾️Ha kihűlt a dara, az édesítős vajjal összekeverjük. 
◾️Az alsó lapot megkenjük a krém felével. 
◾️Erre kerül a második lap. 
◾️Ezt megkenjük lekvárral. 
◾️Jöhet rá a harmadik lap, a krém másik fele és végül a negyedik lap. 
◾️Ezután nincs más dolgunk, mint egy napot várni, hogy teljesen megpuhuljon.

💡Tipp: Porcukorhelyettesítővel meghintve tálaljuk.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések