Mézes-fahéjas almarózsák 🍯🍎

Igazi villantós desszert. 

Pillanatok alatt elkészíthető és biztosan leveszi a vendégeket a lábukról. Igazi rózsaszirmokra emlékeztetnek, a leveles tésztába tekert almaszeletek, miután megsütöttük ezt a sütit. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult.

Sütési hőfok: 220°
Sütési idő: 25 perc

Hozzávalók:
- 2 csomag  Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 4 alma
- 2 evőkanál édesítő
- 2 evőkanál mézhelyettesítő
- ½ citrom leve
- fahéj

◾️Az almákat félbevágjuk, a magházukat pedig eltávolítjuk és cikkekre vágjuk. 
◾️Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük az édesítőt, a citrom levét, és ha forr az almákat is. 
◾️2 percig forraljuk, TOVÁBB NEM SZABAD! Szedjük ki egy papírtörlőre. 
◾️A tésztát kitekerjük, 6 egyforma csíkra vágjuk, és pici mézhelyettesítővel megkenjük. 
◾️Erre fektetjük sorban az almákat, meghintjük fahéjjal és óvatosan, de szorosan feltekerjük. 
◾️Lisztezett, zsírozott tepsibe tesszük és 220°-ra előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük.

💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések