Mézes-fahéjas almarózsák 🍯🍎
Igazi villantós desszert.
Pillanatok alatt elkészíthető és biztosan leveszi a vendégeket a lábukról. Igazi rózsaszirmokra emlékeztetnek, a leveles tésztába tekert almaszeletek, miután megsütöttük ezt a sütit. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult.
Sütési hőfok: 220°
Sütési idő: 25 perc
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 4 alma
- 2 evőkanál édesítő
- 2 evőkanál mézhelyettesítő
- ½ citrom leve
- fahéj
- 2 csomag Tante Fanny teljes kiőrlésű leveles tészta
- 4 alma
- 2 evőkanál édesítő
- 2 evőkanál mézhelyettesítő
- ½ citrom leve
- fahéj
◾️Az almákat félbevágjuk, a magházukat pedig eltávolítjuk és cikkekre vágjuk.
◾️Egy lábasban vizet forralunk, beletesszük az édesítőt, a citrom levét, és ha forr az almákat is.
◾️2 percig forraljuk, TOVÁBB NEM SZABAD! Szedjük ki egy papírtörlőre.
◾️A tésztát kitekerjük, 6 egyforma csíkra vágjuk, és pici mézhelyettesítővel megkenjük.
◾️Erre fektetjük sorban az almákat, meghintjük fahéjjal és óvatosan, de szorosan feltekerjük.
◾️Lisztezett, zsírozott tepsibe tesszük és 220°-ra előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése