Meggyes piskóta 🍒
Biztosan nagyon sokan találkoztak már ezzel a viszonylag gyorsan elkészíthető, finom süteménnyel.
Ha esetleg valakinek kétségei vannak a piskóta készítésével kapcsolatosan, ezzel a recepttel garantáltan sikerrel jár.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 80 g 1:4 édesítőszer
- 150 g szobahőmérsékletű margarin
- 280 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 120 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 400 ml tejföl
- meggy
- 4 tojás
- 80 g 1:4 édesítőszer
- 150 g szobahőmérsékletű margarin
- 280 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 120 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 400 ml tejföl
- meggy
◾️A sütőt 190 fokra bekapcsoljuk.
◾️A tojásokat kikeverjük az édesítővel és hozzáadjuk a többi alapanyagot.
◾️Lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük, megszórjuk a meggyel (de ne tegyünk bele sokat, mert eláztatja).
◾️Sütőbe tesszük és megsütjük.
◾️Szép aranyszínűre sütjük.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése