Mandulás krémes
Ennek a sütinek nagyon aranyos története van nálunk 😊. A Nagymamám gyakran sütött akár nyáron is bejglit. Mi az Öcsémmel, egy idő után nehezményeztük ezt és kérdeztük a Mamától, hogy nyáron miért nem "nyári" süteményt készít. Amikor megkérdezte, tőlünk, hogy mégis melyik sütit értjük "nyári" alatt, gondolkodás nélkül, mindketten ezt a finomságot mondtuk.
Így lett nálunk a mandulás krémesből "nyári sütemény" 😀.
🎥Videó az elkészítésről 😊:
https://youtu.be/S44DPoTCUS4?si=hVOMmk3G7BtZxSPB
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 6 perc
Sütési idő: 6 perc
A tészta hozzávalói:
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 55 g 1:4 édesítő
- 120 g zsír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pici tej, hogy gyúrni lehessen
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 55 g 1:4 édesítő
- 120 g zsír
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- pici tej, hogy gyúrni lehessen
A krém hozzávalói:
- 500 ml tej
- 5 kanál liszt
- 250 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 zöld színű mandulaaroma vagy 1 színtelen és zöld ételfestékből pár csepp
- 500 ml tej
- 5 kanál liszt
- 250 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 zöld színű mandulaaroma vagy 1 színtelen és zöld ételfestékből pár csepp
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk.
◾️Egyenként kinyújtjuk a cipókat és tepsi hátoldalán pár perc alatt megsütjük őket.
◾️A tejet a liszttel sűrűre főzzük és kihűtjük.
◾️A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk.
◾️Megtöltjük vele a lapokat és a tetejét is bevonjuk vele.
◾️A tetejére csokimázat vagy csokidarát tehetünk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése