Máglyarakás 🍎

Az egyik első desszert, amit megtanultam készíteni. A tesóm kedvenc sütije és én is nagyon szeretem, mert nagyon kiadós édesség. Egy tartalmasabb leves után, akar fő fogás is lehet.

Ha a kiflit teljes kiőrlésűre vagy szénhidrát csökkentettre cseréljük valamint édesítővel dolgozunk, már is kész a mentes desszert 😉.

Eredeti recept: Street Kitchen  

⏲️ Sütés: Hőlégkeverés

Hőfok: 180°
Idő: 20 perc

Az alap hozzávalói:
- 8 db teljes kiőrlésű kifli
- 600 ml tej
- 6 db tojássárgája
- 2 db citrom reszelt héja
- 110 g por édesítő

A rétegezéshez:
- 6 kanál cukormentes baracklekvár

Az almás réteg hozzávalói:
- 6 db piros alma
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 2 kanál vaj
- 4 kanál mézhelyettesítő

A tojáshab hozzávalói:
- 4 db tojásfehérje
- 4 kanál por édesítő

◾️A kifliket felkarikázzuk. 
◾️Egy nagy tálban összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőt és a reszelt citromhéjat. 
◾️Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházát és kisebb kockákra vágjuk. 
◾️Egy forró serpenyőbe dobjuk a vajat, a mézhelyettesítőt és a fahéjat majd erre tesszük az almát. Pár perc alatt kissé megpuhul. 
◾️A kiflikarikákat beáztatjuk a tejes keverékbe, a felét egy sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk, pár teáskanál baracklekvárt rakunk rá majd erre jön az alma. 
◾️Újra kevés baracklekvár, erre pedig a maradék kifli. 
◾️180 fokos sütőbe toljuk és kb. 20 percig sütjük.
◾️A tojásfehérjét kemény habbá verjük 4 kanál édesítővel, nyomózsákba kanalazzuk és kis halmokat nyomunk a torta tetejére (vagy csak elkenjük rajta), majd visszarakjuk a sütőbe kb. 10 percre, amíg aranybarnára pirul a hab teteje.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések