Linzer
Ez a linzer recept a Nagymamám régi receptkönyvéből származik. Ezt a receptet alakítottam át.
Gyerekként nagyon sokat készítettük a Mamával és mindig jószívvel gondolok erre a sütire.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 10-12 perc
Sütési idő: 10-12 perc
Hozzávalók:
- 266 g teljes kiőrlésű liszt
- 114 g finomliszt
- 250 g margarin
- 2 db tojássárgája
- 30 g 1:4 édesítőszer
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- ízlés szerint cukormentes lekvár a töltéshez
- 266 g teljes kiőrlésű liszt
- 114 g finomliszt
- 250 g margarin
- 2 db tojássárgája
- 30 g 1:4 édesítőszer
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
- ízlés szerint cukormentes lekvár a töltéshez
◾️A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük.
◾️Miután kivettük a hűtőből, kinyújtjuk, kiszaggatjuk és egy sütőpapíros tepsire tesszük a tésztákat.
◾️Ezután jöhet a sütés.
◾️180°-on 10-12 perc alatt megsütjük.
▪️Vigyázzunk, hogy ne süssük túl.
◾️Ha megsültek és picit hűltek a lekvárral összeragasztjuk a tésztákat.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése