Krumplis pogácsa/Krumpli bodak 🥔

Gyerekként nagyon sokszor kértem a Mamámtól, hogy készítsünk ilyen pogácsát. Nagyon szerettem szaggatni és persze enni is. 

Pár éve, én is megpróbálkoztam az elkészítésével és néhány recept kipróbálása után, megtaláltam az igazit. 

Próbáljátok ki, tuti sikere lesz.

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 db tojás
- 300 g finomliszt
- 2 csipet só
- kb. 200 ml napraforgó olaj (a sütéshez)

◾️A krumplit meghámozzuk, felvágjuk kockákra és sós vízben megfőzzük. 
◾️Ha készen van, megvárjuk, míg langyosra hűl és hozzáadjuk a 2 tojást, sót majd a liszt nagyobb részét folyamatosan és közben összegyúrjuk.
◾️Lágy, kissé ragadós tésztát kapunk, amit ujjnyi vastagságúra nyújtunk egyszerűen csak kézzel. 
◾️A deszkát lisztezzük meg, hogy a nyújtás közben oda ne ragadjon!
◾️Közben feltesszük az olajat a tűzre.
◾️A tésztából pogácsákat szaggatunk, vagy nagyobb téglalapokat vágunk, és a forró olajban kisütjük.
◾️Mi magában szeretjük a legjobban fogyasztani, de egy finom mártogatóssal sem tudod elrontani 😊.










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések