Kovászosuborka krémleves 🥒

Elég megosztó recept következik. 

Mi nagyon szeretjük a kovászos uborkát. Ez a leves egy remek alternatíva a fogyasztására, de természetesen magában is szívesen fogyasztjuk az ubit. A nyári melegben szuper hűsítő és nagyon egyszerűen, főzés nélkül elkészíthető.

Eredeti recept: Street Kitchen 

Hozzávalók:
- 250 g kovászos uborka
- 175 ml kovászosuborka-lé
- 1 gerezd fokhagyma (kisebb)
- 250 g görög joghurt
- só, bors

A kapros salsa verdé-hez:
- 1 kis csokor kapor
- 1 kis csokor petrezselyem
- 100 ml olívaolaj
- pár csepp citromlé

◾️A salsa verdéhez az alapanyagokat egy aprítógéppel krémesre zúzzuk.
◾️A kovászos uborkát a levével és a fokhagymával egy turmixgépben pürésítjük, majd egy sűrű szövésű szűrőn átpasszírozzuk. 
◾️Összekeverjük a joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (valószínűleg sózni nem kell, mert elég sós az ubi). 
◾️Tálaláskor "meglocsoljuk" a levest a salsa verdé-vel és már fogyaszthatjuk is 😊!!







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések