Kinder tekercs
Nagyon finom és könnyen elkészíthető, hűsítő desszert a meleg nyári napokra. Próbáljátok ki ti is.
Az alapja egy lisztmentes "piskóta", a töltelék pedig mascarponés-tejszínhabos krém.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180°
Idő: 15 perc
Idő: 15 perc
A piskóta hozzávalói:
- 5 db tojás
- 100 ml víz
- 7 gramm sütőpor
- 70 gramm 1:4 édesítőszer
- 65 gramm keserű kakaópor
- 5 db tojás
- 100 ml víz
- 7 gramm sütőpor
- 70 gramm 1:4 édesítőszer
- 65 gramm keserű kakaópor
A krémhez hozzávalói:
- 200 ml habtejszín
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag Dr. Oetker zselatinfix
- 250 gramm light mascarpone
- 3 gramm vanília aroma
- 25 gramm 1:4 édesítőszer
- ízlés szerint kókuszreszelék
- ½ tábla cukormentes csoki
- 250 gramm light mascarpone
- 3 gramm vanília aroma
- 25 gramm 1:4 édesítőszer
- ízlés szerint kókuszreszelék
- ½ tábla cukormentes csoki
◾️A piskótához egy tálba összekeverjük az összevalókat kézi habverővel.
◾️180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
◾️Ha kisült, még forrón feltekerjük bevizezett konyharuhába.
◾️Abban hagyjuk kihűlni.
◾️A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, beleszórjuk a zselatin fixet.
◾️Belekeverjük az édesítőt is és a vanília aromát, meg a mascarponét.
◾️A piskótát megkenjük a krémmel és feltekerjük.
◾️A csokit 1 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztjuk.
◾️Lekenjük az olvasztott cukormentes csokival és megszórjuk kókuszreszelékkel.
◾️Hűtőben pihentetjük, aztán szépen lehet szeletelni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése