Kinder tekercs

Nagyon finom és könnyen elkészíthető, hűsítő desszert a meleg nyári napokra. Próbáljátok ki ti is. 

Az alapja egy lisztmentes "piskóta", a töltelék pedig mascarponés-tejszínhabos krém.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 180°
Idő: 15 perc

A piskóta hozzávalói:
- 5 db tojás
- 100 ml víz
- 7 gramm sütőpor
- 70 gramm 1:4 édesítőszer
- 65 gramm keserű kakaópor

A krémhez hozzávalói:
- 200 ml habtejszín
- 1 csomag Dr. Oetker zselatinfix
- 250 gramm light mascarpone
- 3 gramm vanília aroma
- 25 gramm 1:4 édesítőszer
- ízlés szerint kókuszreszelék
- ½ tábla cukormentes csoki

◾️A piskótához egy tálba összekeverjük az összevalókat kézi habverővel. 
◾️180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig. 
◾️Ha kisült, még forrón feltekerjük bevizezett konyharuhába. 
◾️Abban hagyjuk kihűlni.
◾️A krémhez a habtejszínt kemény habbá verjük, beleszórjuk a zselatin fixet. 
◾️Belekeverjük az édesítőt is és a vanília aromát, meg a mascarponét. 
◾️A piskótát megkenjük a krémmel és feltekerjük.
◾️A csokit 1 evőkanál olajjal gőz fölött felolvasztjuk.
◾️Lekenjük az olvasztott cukormentes csokival és megszórjuk kókuszreszelékkel.
◾️Hűtőben pihentetjük, aztán szépen lehet szeletelni.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések