Karácsonyi puncs 🍷

Engem már nagyon régóta érdekelt, hogy milyen lehet a híres karácsonyi puncs.

Erre a receptre, az egyik magazin karácsonyi számában bukkantam rá, és rögtön ki is kellett próbálnom.

Nagyon finom, ünnepi hangulatot teremt, ha a Karácsony előtti időszakban elkortyolgatunk egy bögrével belőle.

Hozzávalók:
- 250 ml édes vörösbor
- 250 ml édes fehérbor
- 150 ml rum
- 500 ml víz
- 400 g cukor
- 2 db citrom
- 2 db narancs

◾️A citromot és a narancsot jól megmossuk és letörölgetjük, majd mindkettőt nagyon vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér részből ne maradjon rajta.
◾️Egy edénybe feltesszük forrni a vizet a gyümölcs héjakkal, majd amikor már forr, hozzáöntjük az alkoholt is.
◾️Ezután beleszórjuk a cukrot és éppen csak forráspontig melegítjük. 
◾️Ekkor belefacsarjuk a két narancs és citrom levét majd beleteszünk még pár, kockára vágott narancs darabot is. 
◾️Jól összekeverjük, de forralni már nem kell.
◾️Még forrón poharakba töltve, gyümölcs darabokkal együtt kínáljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések