Káposztás tészta
Nem gyakran fogyasztunk tésztát mostanság de ha igen, a káposztás tészta az egyik kedvencem.
Tudom, hogy sokan, sokféleképpen szeretik de nálam a borsos verzió a favorit 😊.
Hozzávalók:
- kb. 800 g káposzta
- 1 csomag Barilla durumtészta
- 1 evőkanál 1:4 édesítő
- 1 teáskanál só
- 3-4 evőkanál olaj
- bors
- só
- kb. 800 g káposzta
- 1 csomag Barilla durumtészta
- 1 evőkanál 1:4 édesítő
- 1 teáskanál só
- 3-4 evőkanál olaj
- bors
- só
◾️A káposzta torzsát kivágjuk és lereszeljük.
◾️Megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk majd kinyomkodjuk.
◾️Egy edényben felforrósítjuk az olajat és "megkaramellizáljuk" benne az édesítőt.
◾️Hozzáadjuk a káposztát, megborsozzuk, majd 20 perc alatt megpirítjuk.
◾️A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük és összekeverjük a káposztával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése