Kakaós csiga
Ezzel a kakaós csiga recepttel a bolti csigákhoz hasonló, leveles tésztás (blundel tészta) sütit készíthetünk.
Nagyon finom.
A hajtogatás miatt picit időigényes, de megéri a befektetett időt.
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 15 perc
Sütési idő: 15 perc
A tészta hozzávalói:
- 90 g liszt
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 200 g margarin
- 10 g por édesítő
- 20 g élesztő
- 1 tojássárgája
- 200 ml tej
- 2 g só
- 2 kanál olaj
- 90 g liszt
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 200 g margarin
- 10 g por édesítő
- 20 g élesztő
- 1 tojássárgája
- 200 ml tej
- 2 g só
- 2 kanál olaj
A töltelék hozzávalói:
- 50 ml olaj
- 20 g kakaópor
- 50 g por édesítőszer
- 50 ml olaj
- 20 g kakaópor
- 50 g por édesítőszer
◾️A lisztet, a tojássárgáját, sót és az olajat összekeverjük.
◾️100 ml langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk.
◾️Hozzáadjuk a liszthez a maradék tejjel és összegyúrjuk.
◾️Kinyújtjuk, hajtogatjuk, és 15 percig pihentetjük.
◾️A margarint kicsit össze gyúrjuk, és laposabb téglatestet formázunk belőle.
◾️Ezután újra kinyújtjuk a tésztát, a közepére tesszük a margarint, összehajtogatjuk jó szorosan és kinyújtjuk.
◾️Ezután megint meghajtogatjuk és újabb 15 percet pihentetjük.
◾️Eközben kikeverjük a kakaóport az édesítővel.
◾️Ha letelt az idő kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olajjal és rászórjuk a kakaóport.
◾️Feltekerjük szorosan és kb. 10 részre vágjuk.
◾️Sütőpapíros tepsire tesszük, és 10 percig pihentetjük.
◾️Ezalatt a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
◾️15 perc alatt készre sütjük.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése