Húsgolyó kelkáposztalevélben gombamártással

Ennek a finomságnak a receptjét a barátnőmtől kaptam. 

Nagyon-nagyon finom és a látszattal ellentétben könnyen és gyorsan elkészíthető ebédre vagy vacsorára. 

A gombamártás pedig a hab a tortán mellé a tányéron.

Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 30 perc

 A húsgolyók hozzávalói:
- 1 fej kelkáposzta
- 500 g darált hús
- szeletelt sajt
- só
- bors
- fokhagyma granulátum
- 1 tojás
- 2 kanál zsemlemorzsa

A gombamártás hozzávalói:
- 250 g gomba
- fél fej vöröshagyma
- 50 g liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 200 ml alaplé (ha nincs akkor 2 dl víz + leveskocka)
- 200 ml száraz fehérbor
- kevés olaj
- petrezselyem
- majoranna

◾️A káposzta torzsát kivágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük (nem kell nagyon szétfőzni). 
◾️Ha megfőtt leszűrjük és megvárjuk, amíg kihűl. 
◾️A darált húst, a tojást, a zsemlemorzsát, a sót, a borsot, a fokhagyma granulátumot összedolgozzuk. 
◾️Egy muffin tepsit előveszünk, és minden részébe teszünk egy-egy káposztalevelet. 
◾️A levelekbe kerül egy evőkanálnyi darált húsos massza, majd egy szelet sajt (én a sima szeletelt sajtot, pogácsa szaggatóval kiszúrtam és így egy kerek sajt darabot kaptam). 
◾️Jöhet, egy újabb adag hús majd befedjük a golyót a kilógó káposztalevelekkel.
◾️200°-on 30 percet sütjük.
◾️A hagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt gombát és megpirítjuk.
◾️Fűszerezzük, sóval, borssal, egy pici majoránnával és petrezselyem zölddel, majd felöntjük az alaplével és a borral.
◾️Egy nagyon picit forraljuk, majd a főzőtejszínnel és a liszttel besűrítjük.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések