Házi vaníliapudingos-mazsolás csigák

Ezek a csigák tökéletes elemei lehetnek minden reggelihez terített asztalnak. Szuper puhák és nagyon finomak. A tészta alkalmas akár kakaós, fahéjas vagy bármilyen más töltelékkel készült csigához is. 

Az eredeti recept a Szoky konyhája Youtube csatornáról származik.

⏲️ Sütés: Hőlégkeverés

Hőfok: 210°
Idő: 20 perc

A tészta hozzávalói:
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 250 ml tej
- 25 g friss élesztő
- 18 g 1:4 édesítő
- 80 g  puha teavaj
- pici só
- 3 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez

A töltelék hozzávalói:
- 600 ml tej
- 80 g kukoricakeményítő
- 2 tojássárgája
- 18 g 1:4 édesítő
- 12 g zero vanillin cukor
- 50 g mazsola
- ½ üveg rumaroma

◾️A mazsolát a rumaromába beáztatjuk. 
◾️A pudinggal kezdünk. 
◾️A keményítőt kb. 10 ml tejjel kikeverjük. 
◾️A maradék tejet az édesítővel felmelegítjük (nem kell forralni, csak gőzölögjön) és hozzáadjuk a keményítőt. 
◾️Pár perc alatt besűrűsödik. 
◾️Ezután mehet bele a mazsola is a rummal együtt. 
◾️A tűzről levéve várunk 5 percet és hozzáadjuk, a két tojássárgáját majd teljesen kihűtjük.
◾️Az élesztőt összemorzsoljuk, adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és felöntjük annyi tejjel, amennyi éppen ellepi és hagyjuk felfutni. 
◾️Ezután a többi hozzávalóval kidagasztjuk és kb. 25 percet kelesztjük. 
◾️Ha megkelt kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel, de az egyik oldalán, amelyik majd a tekerés után alulra kerül, kihagyunk egy kb. 1 cm-s részt. 
◾️Feltekerjük a tésztát és felvágjuk kb. ujjnyi darabokra. 
◾️Sütőpapíros tepsire pakoljuk, és amíg a sütő előmelegedik (210°) hagyjuk kelni. ◾️Megkenjünk a felvert a tojással és 20 perc alatt megsütjük.

💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések