Házi vaníliapudingos-mazsolás csigák
Ezek a csigák tökéletes elemei lehetnek minden reggelihez terített asztalnak. Szuper puhák és nagyon finomak. A tészta alkalmas akár kakaós, fahéjas vagy bármilyen más töltelékkel készült csigához is.
Az eredeti recept a Szoky konyhája Youtube csatornáról származik.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 210°
Idő: 20 perc
Idő: 20 perc
A tészta hozzávalói:
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 250 ml tej
- 25 g friss élesztő
- 18 g 1:4 édesítő
- 80 g puha teavaj
- pici só
- 3 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g finomliszt
- 250 ml tej
- 25 g friss élesztő
- 18 g 1:4 édesítő
- 80 g puha teavaj
- pici só
- 3 tojássárgája + 1 egész tojás a kenéshez
A töltelék hozzávalói:
- 600 ml tej
- 80 g kukoricakeményítő
- 2 tojássárgája
- 18 g 1:4 édesítő
- 12 g zero vanillin cukor
- 50 g mazsola
- ½ üveg rumaroma
- 600 ml tej
- 80 g kukoricakeményítő
- 2 tojássárgája
- 18 g 1:4 édesítő
- 12 g zero vanillin cukor
- 50 g mazsola
- ½ üveg rumaroma
◾️A mazsolát a rumaromába beáztatjuk.
◾️A pudinggal kezdünk.
◾️A keményítőt kb. 10 ml tejjel kikeverjük.
◾️A maradék tejet az édesítővel felmelegítjük (nem kell forralni, csak gőzölögjön) és hozzáadjuk a keményítőt.
◾️Pár perc alatt besűrűsödik.
◾️Ezután mehet bele a mazsola is a rummal együtt.
◾️A tűzről levéve várunk 5 percet és hozzáadjuk, a két tojássárgáját majd teljesen kihűtjük.
◾️Az élesztőt összemorzsoljuk, adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és felöntjük annyi tejjel, amennyi éppen ellepi és hagyjuk felfutni.
◾️Ezután a többi hozzávalóval kidagasztjuk és kb. 25 percet kelesztjük.
◾️Ha megkelt kinyújtjuk és megkenjük a töltelékkel, de az egyik oldalán, amelyik majd a tekerés után alulra kerül, kihagyunk egy kb. 1 cm-s részt.
◾️Feltekerjük a tésztát és felvágjuk kb. ujjnyi darabokra.
◾️Sütőpapíros tepsire pakoljuk, és amíg a sütő előmelegedik (210°) hagyjuk kelni. ◾️Megkenjünk a felvert a tojással és 20 perc alatt megsütjük.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése