Házi pilótakeksz 🍪
Ha ugyanúgy kedvelitek a pilóta kekszet mint én, akkor ezt a házi, mentes verziót is szeretni fogjátok.
A vaníliás és kakaós teljes kiőrlésű lisztből készült keksz korongok között, a már jól ismert kakaós krém rejtőzik, cukormentes kivitelben 😊.
Szerintem megér egy próbát 😉.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180°
Idő: 8-10 perc
A tészta hozzávalói:
- 280 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g finomliszt
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 csipet só
- 200 g vaj (vagy margarin)
- 1 evőkanál mézhelyettesítő
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (holland )
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál sütőpor
A krém hozzávalói:
- 100 g vaj (vagy margarin)
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor (holland)
- 2 evőkanál cukormentes mogyorókrém
- 20 g 1:4 por édesítő
◾️A vajat habosra keverjük az édesítővel és a sóval majd hozzáadjuk a tojást és a mézhelyettesítőt és még pár percig keverjük.
◾️Ezután az átszitált liszteket elkeverjük.
◾️A vajas-tojásos masszát kétfelé vesszük.
◾️Az egyik részhez hozzáadjuk a kakaóport is.
◾️A lisztet is elfelezzük és az egyik felét a tojásos massza feléhez, a másikat a massza másik feléhez adjuk.
◾️Szükség esetén lehet még egy keveset lisztezni de inkább tegyük hűtőbe ha kissé puhának éreznénk. Ha száraz lenne, adjatok még hozzá egy evőkanál tejet.
◾️A tésztákat kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk.
Tetejüket tetszőlegesen ki is díszíthetjük.
◾️Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180°-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
▪️Ne süssük túl, mert kiszárad!
◾️A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük majd összeragasztjuk a korongokat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése