Házi májkrém

Egyszerű elkészíteni, és ha egyszer megcsinálod, nem veszel többet bolti májkrémet 😊.

Eredeti recept: Street Kitchen

Hozzávalók:
- 500 g csirkemáj
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- bors
- 1 mokkáskanál majoranna
- szerecsendió
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 150 g vaj (fontos, hogy vaj legyen 😊)
+ 50 g vaj olvasztva a tetejére
- 2 jégkocka

◾️A hagymát felkockázzuk és 1 evőkanál vajon puhára pároljuk. 
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a májat is és pirítani kezdjük. 
◾️Annyira pirítsuk meg, hogy azért még szaftos maradjon. 
◾️Ezután befűszerezzük és hagyjuk picit hűlni. 
◾️Egy turmixgépbe vagy aprítógépbe tesszük, hozzáadjuk a többi vajat és  pár perc alatt simára, krémesre dolgozzuk. 
◾️Mehet bele a jégkocka is (ez az extrán habos végeredmény miatt szükséges 😊).
◾️Egy kisebb tálba simítjuk a krémet és leöntjük az olvasztott vajjal.
◾️Kb. 2 órára hűtőben hagyjuk dermedni.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések