Gyömbéres sárgarépakrémleves🫚 🥕
Ennek a levesnek a receptjét az interneten találtam a téli időszakban. A gyömbértől igazán pikáns ízű levest, azóta is szívesen készítem, mert nagyon szeretjük. Próbáljátok ki ti is, ha szeretitek a finom, meleg krémleveseket!!
Nagyon fontos, hogy a gyömbért ne fűszerként tegyük bele, hanem friss, reszelt gyömbért használjunk.
Hozzávalók:
- 4 db sárgarépa
- 200 ml főzőtejszín
- 1 db leveskocka
- 1 db zellergumó
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 szál petrezselyem
- 2 szál metélőhagyma
- só
- bors
- gyömbér
- 4 db sárgarépa
- 200 ml főzőtejszín
- 1 db leveskocka
- 1 db zellergumó
- 1 db krumpli
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- 2 szál petrezselyem
- 2 szál metélőhagyma
- só
- bors
- gyömbér
◾️A sárgarépát, a zellert és a krumplit pucoljuk meg, mossuk meg és vágjuk kisebb darabokra.
◾️A vöröshagymát aprítsuk fel és kevés olajon dinszteljük meg.
◾️Adjuk hozzá a zöldségeket.
◾️Öntsük fel vízzel és morzsoljuk bele a leveskockát majd fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, kis darabka reszelt gyömbérrel, végül pedig nyomjuk bele a fokhagymát.
◾️Főzzük körülbelül 20 percig.
◾️Ha a zöldségek megpuhulnak, vegyük le a tűzről a levest.
◾️Botmixerrel krémesítsük majd tegyük vissza a tűzhelyre, és öntsük bele a tejszínt. ◾️Hagyjuk, hogy kicsit összeforrjon.
💡Tipp: Tálalás előtt szórjuk meg aprított metélőhagymával és petrezselyemmel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése