Grízgombóc - levesbetét
Nekem nagyon sokáig "mumus" volt a grízgombóc állagának eltalálása. Sok-sok receptet kipróbáltam már, de ez a Rupáner recept a legtökéletesebb 😊. Ezzel biztosan sikert érhetünk el. Nagyon puha és könnyű gombócokat kapunk végeredményként 😊.
Hozzávalók:
- 1 bögre tej
- 100 g búzadara
- 30 g vaj
- 2 db tojás
- 1 mokkáskanál só
- 1 bögre tej
- 100 g búzadara
- 30 g vaj
- 2 db tojás
- 1 mokkáskanál só
◾️A tejet egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a sót és a vajat majd az egészet felforraljuk. ◾️Lassan beleszórjuk a grízt és addig főzzük, amíg a massza el nem válik az edény falától. ◾️Langyosra hűtjük, hozzáadjuk a tojást és vizes kézzel gombócokat formálunk belőle.
◾️Forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzzük őket.
◾️Ha feljönnek a víz tetejére, kiszedhetjük őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése