Gombás-tejszínes csirkemell 🍄
Egy szuper vacsora ötlet, ha gyorsan, finomra vágynánk. Kb. 30 perc alatt elkészül, és már fogyaszthatjuk is.
🎥Videó az elkészítésről:
https://youtu.be/ZVlONMY6Cdo?si=l5IZEtKmSBG_hA0U
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 600 g csirkemell
- 500 g gomba
- só
- bors
- 100-200 ml csontlé (vagy víz), de akár száraz fehér borral is készíthetjük
- 1-2 evőkanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 1-2 evőkanál tej
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 fej vöröshagyma (nagyobb)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- olaj
- 600 g csirkemell
- 500 g gomba
- só
- bors
- 100-200 ml csontlé (vagy víz), de akár száraz fehér borral is készíthetjük
- 1-2 evőkanál liszt
- 200 ml főzőtejszín
- 1-2 evőkanál tej
- 1-2 evőkanál tejföl
◾️Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet és fehéredésig sütjük.
◾️A cikkekre vágott gombát hozzáadjuk a húshoz, majd addig pirítjuk míg, elfő a leve.
◾️Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük csontlével (vagy borral). Én a főzővízbe tettem egy leveskockát.
◾️Liszttel, tejszínnel, valamint egy kevés tejjel és tejföllel habarást készítünk, és a húshoz adjuk.
🍚 Köret: Galuskával, rizzsel, vagy burgonyával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése