Gombás szelet 🍄

Ezt a finom,  gombás ételt akkor kóstoltam először, amikor a páromhoz költöztem és készített nekem.

 Azóta már én is megtanultam és elég gyakran csinálom is, akár vasárnapi ebéd fő fogásaként, akár egy sima hétköznapon vacsorára.

Hozzávalók:

- kb. fél kg karaj
- 250 g  friss gomba vagy 2 doboz konzerv
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
- liszt

◾️A húsokat kiklopfoljuk egy picit majd sózzuk és borsozzuk. 
◾️Ezután lisztbe forgatva elősütünk minden szeletet.
◾️A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát. 
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük pici vízzel. 
◾️Mehet bele a felszeletelt gomba, amit kicsit lepirítunk. 
◾️Visszatesszük a húsokat a gombához és adunk hozzá némi vizet. 
◾️Kb. 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk a húst.

💡Tipp: Párolt rizzsel, esetleg galuskával vagy tésztával tálaljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések