Gombás szelet 🍄
Ezt a finom, gombás ételt akkor kóstoltam először, amikor a páromhoz költöztem és készített nekem.
Azóta már én is megtanultam és elég gyakran csinálom is, akár vasárnapi ebéd fő fogásaként, akár egy sima hétköznapon vacsorára.
Hozzávalók:
- kb. fél kg karaj
- 250 g friss gomba vagy 2 doboz konzerv
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
- liszt
- 250 g friss gomba vagy 2 doboz konzerv
- 2 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- őrölt kömény
- pirospaprika
- olaj
- liszt
◾️A húsokat kiklopfoljuk egy picit majd sózzuk és borsozzuk.
◾️Ezután lisztbe forgatva elősütünk minden szeletet.
◾️A visszamaradt olajon megdinszteljük a felkockázott hagymát.
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük pici vízzel.
◾️Mehet bele a felszeletelt gomba, amit kicsit lepirítunk.
◾️Visszatesszük a húsokat a gombához és adunk hozzá némi vizet.
◾️Kb. 1,5-2 óra alatt puhára pároljuk a húst.
💡Tipp: Párolt rizzsel, esetleg galuskával vagy tésztával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése