Gombakrémleves 🍄

Én nem igazán vagyok "leveses", de ha megkívánok egy-egy finom meleg levest, akkor szívesebben készítek krémes verziót.

Ez egy nagyon finom és egyszerű recept, ami egy hűvösebb téli estén mindenkit felmelegít.

Hozzávalók:
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 3 evőkanál olaj
- 500 g gomba
- 1 bögre tejföl (250 ml-s bögre)
- ½ teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre víz
- 1 húsleveskocka
- 1 csipet bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 nagy csipet só

◾️A gombát felszeleteljük. 
◾️A hagymát megfonnyasztjuk olajon, rádobjuk a gombát és felöntjük a vízzel. 
◾️Ezután hozzáadjuk a leveskockát és fűszerezzük. 
◾️Ha puha botmixerrel pürésítjük. 
◾️A tejfölt a liszttel kikeverjük és leveshez adjuk. 

💡Tipp: Camembert sajt darabkákkal vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések