Gombakrémleves 🍄
Én nem igazán vagyok "leveses", de ha megkívánok egy-egy finom meleg levest, akkor szívesebben készítek krémes verziót.
Ez egy nagyon finom és egyszerű recept, ami egy hűvösebb téli estén mindenkit felmelegít.
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 3 evőkanál olaj
- 500 g gomba
- 1 bögre tejföl (250 ml-s bögre)
- ½ teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre víz
- 1 húsleveskocka
- 1 csipet bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 nagy csipet só
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 3 evőkanál olaj
- 500 g gomba
- 1 bögre tejföl (250 ml-s bögre)
- ½ teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre víz
- 1 húsleveskocka
- 1 csipet bors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 1 nagy csipet só
◾️A gombát felszeleteljük.
◾️A hagymát megfonnyasztjuk olajon, rádobjuk a gombát és felöntjük a vízzel.
◾️Ezután hozzáadjuk a leveskockát és fűszerezzük.
◾️Ha puha botmixerrel pürésítjük.
◾️A tejfölt a liszttel kikeverjük és leveshez adjuk.
💡Tipp: Camembert sajt darabkákkal vagy pirított kenyérkockával tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése