Gesztenyés krémes 🌰

Aki szereti a gesztenyét és a vele készült sütiket, az ebben a desszertben nem fog csalódni.

Az alapja egy kakaós piskóta, amire pudingos-gesztenyés krém kerül, végül pedig a tejszínhab.

📽 Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető

Eredeti recept: Andi konyhája

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 20 perc

A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 15 g 1:4 édesítő
- 1 csomag sütőpor
- 65 g kakaópor
- 100 ml víz

A krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás puding
- 300 ml tej
- 62 g 1:4 por édesítő
- 200 g margarin
- 500 g natúr gesztenyemassza édesítővel ízesítve
- 2 evőkanál rumaroma

A tetejére:
- 400 ml cukormentes habtejszín

◾️A tojások sárgáját és a cukrot/édesítőt habosra keverjük. 
◾️Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük. 
◾️A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük. 
◾️A tojások fehérjét habbá verjük. 
◾️A liszt 1/3-t a tojások sárgájára szitáljuk, hozzáadjuk a tojásfehérje harmadát és összeforgatjuk, majd ugyanúgy járunk el a maradékkal is. 
◾️180 fokon 20 percig sütjük.
◾️A pudingot a tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral/édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát. 
◾️Ha kihűlt a puding azt is hozzáadjuk, és a tésztára kenjük. 
◾️A tejszínt felverjük, édesítjük, ha szükséges és a krémre kenjük.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések