Gesztenyés krémes 🌰
Aki szereti a gesztenyét és a vele készült sütiket, az ebben a desszertben nem fog csalódni.
Az alapja egy kakaós piskóta, amire pudingos-gesztenyés krém kerül, végül pedig a tejszínhab.
📽 Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
Eredeti recept: Andi konyhája
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 20 perc
Sütési idő: 20 perc
A tészta hozzávalói:
- 5 tojás
- 15 g 1:4 édesítő
- 1 csomag sütőpor
- 65 g kakaópor
- 5 tojás
- 15 g 1:4 édesítő
- 1 csomag sütőpor
- 65 g kakaópor
- 100 ml víz
A krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás puding
- 300 ml tej
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag vaníliás puding
- 300 ml tej
- 62 g 1:4 por édesítő
- 200 g margarin
- 500 g natúr gesztenyemassza édesítővel ízesítve
- 2 evőkanál rumaroma
- 500 g natúr gesztenyemassza édesítővel ízesítve
- 2 evőkanál rumaroma
A tetejére:
- 400 ml cukormentes habtejszín
- 400 ml cukormentes habtejszín
◾️A tojások sárgáját és a cukrot/édesítőt habosra keverjük.
◾️Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk és 1-2 percig tovább keverjük.
◾️A lisztet a sütőporral és a kakaóval összekeverjük.
◾️A tojások fehérjét habbá verjük.
◾️A liszt 1/3-t a tojások sárgájára szitáljuk, hozzáadjuk a tojásfehérje harmadát és összeforgatjuk, majd ugyanúgy járunk el a maradékkal is.
◾️180 fokon 20 percig sütjük.
◾️A pudingot a tejben megfőzzük. A margarint a porcukorral/édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a rumaromát.
◾️Ha kihűlt a puding azt is hozzáadjuk, és a tésztára kenjük.
◾️A tejszínt felverjük, édesítjük, ha szükséges és a krémre kenjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése