Felhő szelet
A krémes sütemények közül a legfinomabb.
Én először egy cukrászdában kóstoltam és már akkor is nagyon ízlett, most pedig el készítettem a diétába is beilleszthető verzióját. Ugyanaz az ízvilág, mint a cukrászdai sütinek.
Érdemes egy nappal fogyasztás előtt elkészíteni, mert akkor jobban megpuhul a "mézes" tésztalap.
📽 Videó az elkészítésről ide kattintva megtekinthető
Sütési hőfok: 200°
Sütési idő: 3-4 perc
Sütési idő: 3-4 perc
A tészta hozzávalói:
- 259 g teljes kiőrlésű liszt
- 111 g finomliszt
- 37 g 1:4 édesítő
- 75 g Rama
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 1,5 evőkanál Dia Wellness mézhelyettesítő
- 1,5 evőkanál rumaroma
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 259 g teljes kiőrlésű liszt
- 111 g finomliszt
- 37 g 1:4 édesítő
- 75 g Rama
- 2 tojás
- 2 tojássárgája
- 1,5 evőkanál Dia Wellness mézhelyettesítő
- 1,5 evőkanál rumaroma
- 1,5 kávéskanál szódabikarbóna
A krém hozzávalói:
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 200 g margarin
- 37 g 1:4 por édesítő
- 2 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt/teljes kiőrlésű liszt
- 1 l tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 200 g margarin
- 37 g 1:4 por édesítő
- 2 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 3 tojássárgája
- 2 evőkanál liszt/teljes kiőrlésű liszt
A tetejére:
- 200 ml tejszín
- 200 ml tejszín
◾️A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 cipóra osztjuk és kinyújtjuk.
◾️Lisztezett, zsírozott tepsi hátoldalán megsütjük a lapokat.
◾️Rövid ideig 3-4 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben.
◾️Az egyik lapot mielőtt megsütjük, felkockázzuk.
◾️A pudingokat a tojássárgájával, a vaníliás cukorral és a liszttel a tejben megfőzzük és kihűtjük.
◾️A margarint a porcukorral kikeverjük, és a pudinghoz adjuk.
◾️A nem felszeletelt lapra kenjük a krémet.
◾️A tejszínt habbá verjük, és a krémre halmozzuk.
◾️A tejszínhab tetejére rárakosgatjuk a felszeletelt lapot.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése