Fekete-erdő pohárkrém 🍒

Rendkívül finom és egyszerűen elkészíthető pohárdesszert. 

Nálunk cukormentesen készült, de természetesen cukros változatban is működik. 

Ropogós kekszréteg, lágy mascarpone krém, tejszínhab és savanykás meggyszósz alkotja. 

Próbáljátok ki ti is 😉.

Eredeti recept: For Her blog 

A kekszesréteg hozzávalói:
- kb. ¾ csomag cukormentes keksz
- 2 kanál kókuszolaj
- 2 kanál kakaópor
- 2,5 teáskanál négyszeres erejű édesítő
- 1 teáskanál rumaroma
- 100 ml víz

A mascarpone krém hozzávalói:
- 500 g mascarpone
- 1 kanál négyszeres erejű édesítő
- ½ teáskanál vaníliaőrlemény

A tejszínhabos réteg hozzávalói:
- 250 ml tejszínhab
- 1 teáskanál négyszeres erejű édesítő
- késhegynyi vaníliaőrlemény

A meggyes réteg hozzávalói:
- 300 g meggy (lehet fagyasztott is)
- 1 kanál négyszeres erejű édesítő
- 1 teáskanál rumaroma
- 100 ml víz

◾️A meggyszószhoz a meggyet, az édesítővel, a rumaromával és a vízzel felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. 
◾️A kekszet kisebb darabokra törjük. 
◾️A kókuszolajat, az édesítőt, a kakaóport, a rumaromát és a vizet össze keverjük majd a kekszhez adjuk.
◾️A mascarponét az édesítővel és a vaníliaőrleménnyel kikeverjük, a tejszínt pedig habbá verjük az édesítővel és a vaníliával.
◾️Jöhet a rétegezés. 
▪️Egy pohár aljára kekszet teszünk. 
▪️Erre jöhet a mascarpone krém majd még egy réteg keksz. 
▪️Következik a hab és a meggyszósz. 
▪️A tetejét tejszínhabbal díszítjük. 
▪️Én tettem még rá reszelt csokit. 
◾️Pár órára hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk is. 
◾️Ebből a mennyiségből 4 adag desszertet tudunk készíteni.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések