Fahéjas mézes krémes 🍯
Ez a süti a kedvencem azok közül, amelyeket a Mamám készített régen.
Nagyon vágytam arra a csodás ízre ezért gondoltam én is elkészítem itthon. Természetesen a diétába beilleszthető módon. Büszkén mondhatom nagy sikert aratott.
Ha tehetitek, készítsétek el ti is, nem fogtok csalódni.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 170°
Idő: 8 perc
Idő: 8 perc
A tészta hozzávalói:
- 37 g 1:4 por édesítő
- 37 g 1:4 por édesítő
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott mézhelyettesítő
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 10 g fahéj
- tej (annyi, hogy gyúrni lehessen)
- 135 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott mézhelyettesítő
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 10 g fahéj
- tej (annyi, hogy gyúrni lehessen)
A krém hozzávalói:
- 750 ml tej
- 80 g búzadara vagy barna rizs dara
- 150 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor
- 750 ml tej
- 80 g búzadara vagy barna rizs dara
- 150 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor
A máz hozzávalói
- 37 g 1:4 por édesítő
- 20 g kakaópor
- 3 evőkanál víz vagy tej
- 50 g margarin
- 37 g 1:4 por édesítő
- 20 g kakaópor
- 3 evőkanál víz vagy tej
- 50 g margarin
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk belőle.
◾️Mindhármat kinyújtjuk, és tepsi hátoldalán megsütjük.
▪️Vigyázzunk, ne süssük túl.
◾️A tejben a búzadarát simára főzzük és kihűtjük.
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük és a kihűlt grízhez adjuk.
◾️A krémmel megtöltjük a lapokat.
◾️Az édesítőt, a kakaóport és a vizet/tejet simára keverjük és alacsony fokozaton 5 percig kevergetjük.
◾️A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és a süti tetejére simítjuk a csokit.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése