Fahéjas mézes krémes 🍯

Ez a süti a kedvencem azok közül, amelyeket a Mamám készített régen.

Nagyon vágytam arra a csodás ízre ezért gondoltam én is elkészítem itthon. Természetesen a diétába beilleszthető módon. Büszkén mondhatom nagy sikert aratott. 

Ha tehetitek, készítsétek el ti is, nem fogtok csalódni.

⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 170°
Idő: 8 perc

A tészta hozzávalói:
- 37 g 1:4 por édesítő
- 315 g  teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- 1 tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 3 evőkanál olvasztott mézhelyettesítő
- 3 evőkanál olvasztott margarin
- 10 g fahéj
- tej (annyi, hogy gyúrni lehessen)

A krém hozzávalói:
- 750 ml tej
- 80 g búzadara vagy barna rizs dara
- 150 g margarin
- 62 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag zero vaníliás cukor

A máz hozzávalói
- 37 g 1:4 por édesítő
- 20 g kakaópor
- 3 evőkanál víz vagy tej
- 50 g margarin

◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk, és 3 cipót formázunk belőle. 
◾️Mindhármat kinyújtjuk, és tepsi hátoldalán megsütjük. 
▪️Vigyázzunk, ne süssük túl.
◾️A tejben a búzadarát simára főzzük és kihűtjük. 
◾️A margarint az édesítővel kikeverjük és a kihűlt grízhez adjuk. 
◾️A krémmel megtöltjük a lapokat.
◾️Az édesítőt, a kakaóport és a vizet/tejet simára keverjük és alacsony fokozaton 5 percig kevergetjük. 
◾️A tűzről levéve hozzáadjuk a margarint és a süti tetejére simítjuk a csokit.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések