Fahéjas és kakaós cruffin

Nagyon finom reggelit tehetünk az asztalra, ha ezt a sütit elkészítjük 😊. Több nap után is puha marad, de szerintem esélye sincsen annak, hogy egy nap alatt ne fogyjon el 😀😀.

Eredeti recept: Kókuszos lány konyhája

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 15-20 perc

A tészta hozzávalói:
- 150 g finomliszt
- 350 g teljes kiőrlésű liszt
- 20 g friss élesztő
- 100 g olvasztott vaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál kristálycukor az élesztő miatt
- csipet só
- 2 tojássárgája
- 25 g 1:4 édesítő
- 200 ml langyos tej +  a locsoláshoz kb. 100 ml

A töltelék hozzávalói:
- olvasztott vaj (kb. 50 g)
- kakaópor
- fahéj 
- xilit

◾️A langyos tejben futtassuk fel az élesztőt a kristálycukorral. 
◾️Minden hozzávalót dobjunk a robotgépbe és dagasszunk szép egynemű tésztát. 
◾️Takarjuk le, tegyük egy langyos helyre és kelesszük körülbelül egy órát.
◾️Nyújtsuk ki téglalapformára (én kétfelé vettem a tésztát és úgy nyújtottam ki egyenként). 
◾️Kenjük le vajjal, szórjuk meg ízlés szerint és szorosan tekerjük fel. 
◾️Vágjuk ketté és fordítsuk oldalra, vágjuk két három darabra, attól függ milyen hosszú és tekerjük fel. 
◾️Tegyük egy muffin papírba, utána pedig a formába.
◾️Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt készre sütjük. 
◾️Ha megsültek még forrón locsoljuk meg kevés langyos tejjel. 
◾️Ebből a mennyiségből kb. 18 darab jön ki.
 
Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések