Epres sajttorta szelet 🍓

Szorgalmasan keresem a finom, de mégis egészséges desszert recepteket és ez az egyik legfinomabb, amit kóstoltam és készítettem. 

Könnyed és finom, akár a nyári melegben is tökéletes süti lehet ebéd után.

Eredeti recept: For Her blog 

⏲️Sütés: Alsó-felső sütés

Hőfok: 140°
Idő: 40 perc

A kekszes alap hozzávalói:
- 170 g cukormentes keksz
- 50 g olvasztott vaj

A krém hozzávalói:
- 500 g mascarpone
- 100 g natúr joghurt
- 30 g 1:4 édesítő
- 12 g keményítő
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- ½ teáskanál citromlé

Az epres szósz hozzávalói:
- 200 g fagyasztott vagy friss eper
- 1 teáskanál 1:4 édesítő

◾️A gyümölcsöt feltesszük főni. 
◾️Hagyjuk, hogy elfőlje a levét és kicsit sűrűsödjön. 
◾️Ezután édesítjük, és átpasszírozzuk majd hagyjuk kihűlni.
◾️A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott margarinnal. 
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és 180°-on 10 percig elősütjük, majd hagyjuk kihűlni, a sütőt pedig 140°-ra visszavesszük. 
◾️A krémhez a mascarponét a joghurttal összekeverjük. 
◾️Ezután hozzáadjuk az édesítőt, a sót majd a tojásokat egyesével. 
◾️Végül mehet bele a citromhéj, a citromlé és az aroma. 
◾️A krémből kiskanálnyit hozzákeverünk a gyümölcsszószhoz. 
◾️A krémet a kekszes alapra öntjük, elegyengetjük és a szószból kiskanálnyi pöttyöket teszünk a krémre. 
◾️140°-os sütőben 40 percet sütjük. 
◾️Amikor kész a közepe még picit remegni fog, de hűlés közben teljesen megszilárdul. 
◾️A sütőt elzárva, félig nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni a sütit. 
◾️Ha kihűlt pár órára tegyük hűtőbe még.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések