Epres sajttorta szelet 🍓
Szorgalmasan keresem a finom, de mégis egészséges desszert recepteket és ez az egyik legfinomabb, amit kóstoltam és készítettem.
Könnyed és finom, akár a nyári melegben is tökéletes süti lehet ebéd után.
Eredeti recept: For Her blog
⏲️Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 140°
Idő: 40 perc
A kekszes alap hozzávalói:
- 170 g cukormentes keksz
- 50 g olvasztott vaj
- 170 g cukormentes keksz
- 50 g olvasztott vaj
A krém hozzávalói:
- 500 g mascarpone
- 100 g natúr joghurt
- 30 g 1:4 édesítő
- 12 g keményítő
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- ½ teáskanál citromlé
- 500 g mascarpone
- 100 g natúr joghurt
- 30 g 1:4 édesítő
- 12 g keményítő
- 2 tojás
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
- 1 citrom reszelt héja
- ½ teáskanál citromlé
Az epres szósz hozzávalói:
- 200 g fagyasztott vagy friss eper
- 1 teáskanál 1:4 édesítő
- 200 g fagyasztott vagy friss eper
- 1 teáskanál 1:4 édesítő
◾️A gyümölcsöt feltesszük főni.
◾️Hagyjuk, hogy elfőlje a levét és kicsit sűrűsödjön.
◾️Ezután édesítjük, és átpasszírozzuk majd hagyjuk kihűlni.
◾️A kekszet ledaráljuk és összekeverjük az olvasztott margarinnal.
◾️Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük és 180°-on 10 percig elősütjük, majd hagyjuk kihűlni, a sütőt pedig 140°-ra visszavesszük.
◾️A krémhez a mascarponét a joghurttal összekeverjük.
◾️Ezután hozzáadjuk az édesítőt, a sót majd a tojásokat egyesével.
◾️Végül mehet bele a citromhéj, a citromlé és az aroma.
◾️A krémből kiskanálnyit hozzákeverünk a gyümölcsszószhoz.
◾️A krémet a kekszes alapra öntjük, elegyengetjük és a szószból kiskanálnyi pöttyöket teszünk a krémre.
◾️140°-os sütőben 40 percet sütjük.
◾️Amikor kész a közepe még picit remegni fog, de hűlés közben teljesen megszilárdul.
◾️A sütőt elzárva, félig nyitott ajtónál hagyjuk kihűlni a sütit.
◾️Ha kihűlt pár órára tegyük hűtőbe még.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése