Epermousse 🍓

Szuper hűsítő desszert a nyári napokra. 

Pillanatok alatt elkészül, finom és könnyű édesség. 

Eredeti recept: Happy Girl's Kitchen

Hozzávalók:
- 230 g eper
- 200 g cukormentes fehér csoki
- 200 ml tejszín + 3 evőkanál
- 5 g étkezési keményítő
- 3 db lapzselatin
- édesítőszer, ízlés szerint

◾️Az epret megmossuk és kiszedjük a csumáját. 
◾️Turmixgéppel pürésítjük, majd egy szitán átszűrjük, hogy a magok ne legyenek benne. 
◾️A lapzselatint hideg vízbe helyezzük, hogy feloldódjon. 
◾️Közben a keményítőhöz hozzákanalazzuk a 3 evőkanál habtejszínt és csomómentesen elkeverjük. 
◾️Az eper pürét lassan melegíteni kezdjük egy lábasban (nem szabad forralni) és a keményítővel elkevert tejszínt hozzáöntjük majd a csokit is beletesszük és felolvasztjuk folyamatosan kevergetve. 
▪️NEM szabad túl forróra melegíteni. 
◾️Amikor a csoki felolvadt a vízbe áztatott zselatint kinyomkodjuk, és gyors mozdulatokkal belekeverjük.
◾️A 200 ml tejszínhabot kemény habbá verjük (ha nem édes a hab, akkor ízlés szerint adunk hozzá édesítőt) és apránként összekeverjük az epres  folyadékkal. 
◾️Ekkor már nem melegítjük, a habot kanalanként adjuk hozzá és keverjük el. 
◾️A mousse-t poharakba töltjük és 1-2 órára hűtőbe helyezzük.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések