Diós kosárka
Régebben kóstoltam ezt a sütit és nagyon ízlett. Szerettem volna én is elkészíteni és azt hiszem megtaláltam hozzá a tökéletes receptet, amit a diétának megfelelően átalakítottam 😊.
Ha valaki emlékszik a régi lakodalmas kosárka sütire, ezt feltétlen próbálja ki, mert ugyanaz az ízvilág.
Sütési hőfok: 190°
Sütési idő: 15-20 perc
Sütési idő: 15-20 perc
A tészta hozzávalói:
- 280 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 4 db tojássárgája
- 250 g margarin
- 280 g teljes kiőrlésű liszt
- 120 g finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 4 db tojássárgája
- 250 g margarin
A töltelék hozzávalói:
- 400 g dió (darált)
- 75 g 1:4 por édesítő
- 4 db tojásfehérje
- 100 g cukormentes baracklekvár
- 400 g dió (darált)
- 75 g 1:4 por édesítő
- 4 db tojásfehérje
- 100 g cukormentes baracklekvár
◾️A tészta hozzávalóit össze vegyítjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
◾️Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és a kivajazott kosárformákat kibéleljük vele.
◾️A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk, majd erre halmozzuk a tölteléket.
◾️A töltelékhez a cukrozatlan darált diót összekeverjük az édesítővel és hozzáadjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
◾️190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése