Diós kevert süti

Gyerekkorunkban nagyon sokszor készített ilyen sütit a nagymamám, ha látogatóba mentünk hozzá.

Az elmúlt években szinte egyáltalán nem készítettük, úgyhogy most bepótoltam. 

A mamám cukorral készítette, én annyit változtattam rajta, hogy édesítőszerrel csináltam és még egy pici fahéjat is tettem bele.

Nagyon egyszerűen összedobható, igazából csak ki kell keverni a hozzávalókat, sütőpapíros tepsire tenni és megsütni.

Sütési hőfok: 170°
Sütési idő: 25-30 perc

Hozzávalók:
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt liszt
- 1 bögre dió
- háromnegyed bögre cukor vagy édesítő
- háromnegyed bögre tej
- negyed bögre olaj
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet só

◾️A tojásokat üssük egy tálba, keverjúk habosra a cukorral és a vaníliával, majd öntsük hozzá a tejet és az olajat. 
◾️A diót daráljuk le, vagy vágjuk kisebb darabokra, mixeljük össze a liszttel, a fahéjjal, a sóval és a sütőporral. 
◾️ Keverjük össze a lisztes és a tojásos keveréket.
◾️Egyengessük a tésztát vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és 170°-ra előmelegített sütőben süssük meg körülbelül 25-30 perc alatt. 

💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések