Csokoládés túrótorta sütés nélkül

Ha finom tortát szeretnétek enni, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolni, ezt feltétlen próbáljátok ki 😊.

Eredeti recept: Sugarfree Dots 

A tészta hozzávalói:
- 110 g cukormentes, teljes kiőrlésű keksz
- 55 g kókuszolaj
- ½ teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer

A krém hozzávalói:
- 6 zselatinlap
- 500 g túró
- 80 g tejföl
- 1 bio citrom reszelt héja
- 25 g 1:4 erősségű édesítőszer
- 1 teáskanál vaníliakivonat vagy -aroma

A ganache hozzávalói:
- 500 ml habtejszín
- 35 g cukormentes étcsokoládé / 70%-os étcsokoládé
- 60 g cukormentes csokoládés mogyorókrém

A tetejére:
- 100 ml hideg habtejszín
- ½ teáskanál 1:4 erősségű édesítőszer
- 25 g cukormentes csokoládés mogyorókrém

◾️A kekszet a mini aprítóval alaposan összetörjük. 
◾️Hozzáadjuk az édesítőszert és az olvasztott kókuszolajat, összedolgozzuk. 
◾️A tortaformába nyomkodjuk, majd hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
◾️A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk.
◾️Kis lángon, folyamatosan kevergetve feloldjuk 5 evőkanál hideg vízzel, majd félretesszük.
◾️A túrót, a tejfölt, a citromhéjat, az édesítőszert és a vaníliát villával vagy botmixerrel alaposan összetörjük.
◾️A zselatint óvatosan hozzácsurgatjuk, és folyamatos keverés mellett alaposan beledolgozzuk. 
◾️A kekszalapra simítjuk, és visszatesszük a hűtőbe.
◾️A tejszínt csípősre melegítjük, az összetört csokoládéra és a mogyorókrémre öntjük. 1–2 percig állni hagyjuk, majd óvatosan egyneművé keverjük. 
◾️A túrós rétegre öntjük, és pár órára hűtőbe rakjuk.
◾️A habtejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk az édesítőszert, belekeverjük a mogyorókrémet. 
◾️Habzsákba töltjük, és a torta tetejét díszítjük vele.







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések