Csokis-banános zabkeksz házilag 🍌🍫
Ha van esetleg otthon pár túl érett banánod tudok egy szuper tippet, hogy milyen finomsághoz használd fel.
Ez a finom, házi zabkeksz remek opció lehet, ha egészséges mégis finom reggelire vagy tízórai vágysz.
Édesítésre csak a banánt használjuk, mert csak magától a gyümölcstől is finom édes lesz a kekszünk.
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180-200°
Idő: 15 perc
Idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 2 közepes db banán (kicsit érettebb)
- 2 db tojás
- 2 bögre zabpehely (nagy és/vagy apró szemű)
- 1 teáskanál fahéj
- 100 g cukormentes étcsokoládé (apróra vágott/tört)
- 2 közepes db banán (kicsit érettebb)
- 2 db tojás
- 2 bögre zabpehely (nagy és/vagy apró szemű)
- 1 teáskanál fahéj
- 100 g cukormentes étcsokoládé (apróra vágott/tört)
◾️Egy villa segítségével pépesítjük a banánokat, majd üssük hozzá a két tojást, és keverjük el jól.
◾️Az étcsoki kivételével keverjük hozzá a többi hozzávalót, majd hagyjuk az egészet egy kicsit a hűtőben állni (kb. 10 perc).
◾️Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra (alul-felül sütés).
◾️Miután a hűtőben pihent egy kicsit a massza, keverjük hozzá az étcsokoládét is, és formázzunk golflabdányi méretű golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha megvan, a tenyerünk segítségével lapítsuk le őket egy kicsit.
◾️Süssük kb. 15 percig (alsó-felső sütés), és már kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése