Csokis-banános zabkeksz házilag 🍌🍫

Ha van esetleg otthon pár túl érett banánod tudok egy szuper tippet, hogy milyen finomsághoz használd fel. 

Ez a finom, házi zabkeksz remek opció lehet, ha egészséges mégis finom reggelire vagy tízórai vágysz. 

Édesítésre csak a banánt használjuk, mert csak magától a gyümölcstől is finom édes lesz a kekszünk.

⏲️ Sütés:  Alsó-felső sütés

Hőfok: 180-200°
Idő: 15 perc

Hozzávalók:
- 2 közepes db banán (kicsit érettebb)
- 2 db tojás
- 2 bögre zabpehely (nagy és/vagy apró szemű)
- 1 teáskanál fahéj
- 100 g cukormentes étcsokoládé (apróra vágott/tört)

◾️Egy villa segítségével pépesítjük a banánokat, majd üssük hozzá a két tojást, és keverjük el jól. 
◾️Az étcsoki kivételével keverjük hozzá a többi hozzávalót, majd hagyjuk az egészet egy kicsit a hűtőben állni (kb. 10 perc).
◾️Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra (alul-felül sütés).
◾️Miután a hűtőben pihent egy kicsit a massza, keverjük hozzá az étcsokoládét is, és formázzunk golflabdányi méretű golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ha megvan, a tenyerünk segítségével lapítsuk le őket egy kicsit.
◾️Süssük kb. 15 percig (alsó-felső sütés), és már kész is.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések