Citromtorta 🍋

A párom születésnapjára természetesen mindig készítek tortát is ❤️😊.

A citromtorta az egyik kedvence, ezért tavaly egy ilyen finomság készült neki 😊.

Ha ti is szeretitek a citromtortát vagy csak egy szuper mentes desszerttel szeretnétek kedveskedni a párotoknak, családtagjaitoknak, barátaitoknak, szívből ajánlom, hogy próbáljátok ki 😊❤️ .

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 25 perc

A piskóta hozzávalói:
- 5 db tojás 
- 56 g teljes kiőrlésű liszt
- 24 g finomliszt
- 20 g 1:4 édesítőszer

A krém hozzávalói:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 kanál cukor/édesítőszer
- 500 ml tej
- 300 g margarin
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 citromból nyert citromhéj
- ½ citromból nyert citromlé

A tetejére:
- 100 ml habtejszín
- 2 db citrom
- 1 csomag tortazselé

◾️A tojásokat szétválasztjuk. 
◾️A fehérjét a cukorral/édesítővel kemény habbá verjük. 
◾️A habba óvatosan belekeverjük a tojássárgákat majd a lisztet is beleszitáljuk.
◾️18 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és kb. 25 perc alatt 180 °C-on tűpróbáig sütjük. 
◾️Ha megsült és kihűlt 3 részre vágjuk.
◾️A pudingot a tejjel és 3 kanál cukorral/édesítővel elkészítjük és kihűtjük. 
◾️A vajat a porcukorral/édesítővel habosra keverjük. 
◾️Összekeverjük a pudingot a vajas krémmel, belereszeljük a citrom héját, és  belenyomjuk a levét is és tovább habosítjuk. 
◾️A citromos krémmel megtöltjük a piskóta lapokat,  az oldalait és a tetejét is burkoljuk be vele szépen egyenletesen.
◾️A habtejszínt habbá verjük (ha cukormenteset használunk ízlés szerint édesítjük) és habzsák segítségével ízlés szerint díszítjük vele a torta tetejét.
◾️A citromokat vékony karikákra vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét.
◾️A tortazselét elkészítjük a tasakon leírtak szerint, és a citromkarikákra csurgatjuk.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések