Citromtorta 🍋
A párom születésnapjára természetesen mindig készítek tortát is ❤️😊.
A citromtorta az egyik kedvence, ezért tavaly egy ilyen finomság készült neki 😊.
Ha ti is szeretitek a citromtortát vagy csak egy szuper mentes desszerttel szeretnétek kedveskedni a párotoknak, családtagjaitoknak, barátaitoknak, szívből ajánlom, hogy próbáljátok ki 😊❤️ .
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 180°
Idő: 25 perc
A piskóta hozzávalói:
- 5 db tojás
- 56 g teljes kiőrlésű liszt
- 24 g finomliszt
- 20 g 1:4 édesítőszer
- 5 db tojás
- 56 g teljes kiőrlésű liszt
- 24 g finomliszt
- 20 g 1:4 édesítőszer
A krém hozzávalói:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 500 ml tej
- 300 g margarin
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 citromból nyert citromhéj
- ½ citromból nyert citromlé
- 300 g margarin
- 37 g 1:4 por édesítő
- 1 citromból nyert citromhéj
- ½ citromból nyert citromlé
A tetejére:
- 100 ml habtejszín
- 2 db citrom
- 1 csomag tortazselé
- 100 ml habtejszín
- 2 db citrom
- 1 csomag tortazselé
◾️A tojásokat szétválasztjuk.
◾️A fehérjét kemény habbá verjük.
◾️A habba óvatosan belekeverjük a tojássárgákat, az édesítőszert majd az átszitált liszteket is.
◾️18 cm-es kivajazott, lisztezett tortaformába öntjük és kb. 25 perc alatt 180 °C-on tűpróbáig sütjük.
◾️Ha megsült és kihűlt 3 részre vágjuk.
◾️A pudingot a tejjel elkészítjük és kihűtjük.
◾️A vajat az édesítővel habosra keverjük.
◾️Összekeverjük a pudingot a vajas krémmel, belereszeljük a citrom héját, és belenyomjuk a levét is és tovább habosítjuk.
◾️A citromos krémmel megtöltjük a piskóta lapokat, az oldalait és a tetejét is burkoljuk be vele szépen egyenletesen.
◾️A habtejszínt habbá verjük (ha cukormenteset használunk ízlés szerint édesítjük) és habzsák segítségével ízlés szerint díszítjük vele a torta tetejét.
◾️A citromokat vékony karikákra vágjuk, és kirakjuk vele a torta tetejét.
◾️A tortazselét elkészítjük a tasakon leírtak szerint, és a citromkarikákra csurgatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése