Citromtorta sütés nélkül 🍋
Kezdő konyhatündérként is biztos a siker ezzel a fincsi citromtortával. Könnyű elkészíteni és nagyon mutatós. A díszítésnek csak képzelet szabhat határt 😀.
A tészta hozzávalói:
- 120 g vaj
- 250 g teljes kiőrlésű cukormentes keksz
- 120 g vaj
- 250 g teljes kiőrlésű cukormentes keksz
A krém hozzávalói:
- 2 citromból nyert citromlé
- 2 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 37 g 1:4 por édesítő
- 250 ml habtejszín
- 400 g sovány túró
- 20 g zselatinfix
- 2 citromból nyert citromlé
- 2 citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 37 g 1:4 por édesítő
- 250 ml habtejszín
- 400 g sovány túró
- 20 g zselatinfix
◾️A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).
◾️A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel.
◾️A kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük.
◾️A túrót összekeverjük a cukor felével, és az alaposan megmosott citrom héjával.
◾️A citromokat kicsavarjuk, a levükbe beletesszük a zselatint, és kis lángon felolvasztjuk.
▪️Nem forraljuk fel!
◾️A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék cukorral, a citromos zselével együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.
◾️Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése