Citromtorta sütés nélkül 🍋
Kezdő konyhatündérként is biztos a siker ezzel a fincsi citromtortával. Könnyű elkészíteni és nagyon mutatós. A díszítésnek csak képzelet szabhat határt 😀.
A tészta hozzávalói:
- 120 g vaj
- 250 g teljes kiőrlésű cukormentes keksz
- 120 g vaj
- 250 g teljes kiőrlésű cukormentes keksz
A krém hozzávalói:
- 2 Bio citromból nyert citromlé
- 2 Bio citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 37 g 1:4 por édesítő
- 250 ml habtejszín
- 400 g túró
- 20 g zselatinfix
- 2 Bio citromból nyert citromlé
- 2 Bio citromból nyert citromhéj (reszelt)
- 37 g 1:4 por édesítő
- 250 ml habtejszín
- 400 g túró
- 20 g zselatinfix
◾️A kekszet megdaráljuk (vagy már eleve daráltat veszünk).
◾️A vajat megolvasztjuk, és összekeverjük a darált keksszel.
◾️18-20 cm-s, kapcsos tortaforma aljába egyenletesen eloszlatjuk, és hűtőbe tesszük.
◾️A túrót összekeverjük az édesítő felével, és az alaposan megmosott citrom héjával és levével.
◾️A tejszínt jó kemény habbá verjük, a maradék édesítővel és a zselatinfixxel együtt hozzákeverjük a túrókrémhez.
◾️Eloszlatjuk a krémet a hűtőből kikapott tésztán, és két órára hűtőbe tesszük, és elfelejtkezünk róla.
◾️Tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése