Citromos kuglóf 🍋

Tökéletes akár reggelire is teával vagy kakaóval, de egy ebéd utáni desszertként is kínálhatjuk. Nagyon puha és szaftos marad még napok múlva is.

Az eredeti recept Rupáner konyha oldaláról származik.

Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 50 perc

Hozzávalók:
– 3 tojás
– 40 g 1:4 édesítőszer
– 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
– 1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
– 80 ml étolaj
– 80 ml víz
– 133 g teljes kiőrlésű liszt 
- 57 g finomliszt
– 1 csomag sütőpor   

◾️A tojások fehérjét habbá verjük. 
◾️A tojások sárgáját az édesítővel, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az olajjal, a vízzel és a sütőporos liszttel kikeverjük. 
◾️Hozzáforgatjuk a habot és egy szilikonos vagy sima (lisztezett és vajazott) formába öntjük. 
◾️180°-ra előmelegített sütőben kb. 50 percet sütjük.

💡Tipp: Por édesítővel meghintve kínáljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések