Citromkrémleves habgaluskával 🍋
A párom kívánsága volt néhány napja, hogy szeretne citromkrémlevest enni. Nem fűztem hozzá nagy reményeket, mert úgy gondoltam citromból nem biztos, hogy finom krémlevest lehet készíteni.
De tévedtem!!
Nagyon finom, éppen annyira savanykás, amennyire szükséges, a habgaluskával pedig hihetetlenül finom ez a leves.
Ha ti is kételkedtetek eddig abban, hogy a citromból lehet finomságokat készíteni, ezt a levest feltétlen próbáljátok ki..MEGÉRI 😊😀😉!!
Hozzávalók:
- 2 db citrom
- 2 citromból nyert citromhéj
- 1 l víz
- 25 g 1:4 édesítő
- 100 ml habtejszín
- 2 db tojás
- 1 teáskanál fahéj (őrölt)
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 1 csomag vaníliás pudingpor
◾️A citromok héját zöldségpucolóval lehámozzuk, félreteszünk belőle 1 teáskanálnyit keskeny csíkokra felszeletelve.
◾️A citromról lehámozzuk a fehér héját, hogy csak a húsa maradjon meg, melyet felszeletelünk és felteszünk főni az 1 liter vízzel és 20 g édesítővel, fahéjjal és a vaníliával.
◾️A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjéből 5 g édesítővel kemény habot verünk, melyet beleszaggatunk a fövő citromos vízbe, és mindkét oldalát kb. fél-fél percig főzzük, majd kiszedjük egy tálba.
◾️A hideg tejszínnel elkeverjük a pudingport és a tojások sárgáját majd a keveréket a fövő citromos léhez adjuk.
◾️Folyamatos kevergetés mellett besűrítjük.
◾️A tűzről levéve botmixerrel össze turmixoljuk.
◾️Hűtve tálaljuk a habgaluskákkal és a citromhéj csíkokkal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése