Brokkolikrémleves 🥦
A brokkoli nem a népszerű zöldségek sorát erősíti sajnos, pedig mennyei ételeket, köreteket, leveseket készíthetünk belőle.
Én most szeretnék egy leves, egészen pontosan egy krémleves receptet megosztani veletek, és ha nem is kedvelitek a brokkolit, adjatok egy esélyt ennek a finom, melengető levesnek és garantáltan nem fogtok csalódni.
Hozzávalók:
- 500 g brokkoli
- 250 g burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g margarin
- 1 l húsleves
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál keményítő
- 250 g burgonya
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 g margarin
- 1 l húsleves
- 200 ml főzőtejszín
- 1 evőkanál keményítő
◾️A margarinon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát.
◾️Rádobjuk a zúzott fokhagymát és a felkockázott krumplit.
◾️Kb. 1 percig pirítjuk, felöntjük a levessel és felforraljuk.
◾️Beletesszük a brokkolit (ha mirelit, akkor fagyosan) és fedő alatt 15 percig főzzük.
◾️Ezután össze turmixoljuk és visszatesszük a tűzre.
◾️A keményítőt 3 evőkanál vízben elkeverjük, hozzáadjuk a tejszínt és éppen csak összeforraljuk.
◾️A végén sózzuk és borsozzuk.
💡Tipp: Pirított kenyérkockákkal, sajtos pirítóssal tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése