Borsos tokány
Nálunk nagy népszerűségnek örvendenek a mártásos fogások. Akár pörkölt, akár valamilyen tokány, sosem tudok mellé nyúlni, ha ezeket készítem.
A tokányoknak rengeteg verzióját ismerjük, készítjük, és szeretjük is.
Most a borsos tokány elkészítésének módját szeretném megosztani veletek.
Hozzávalók:
- 500-600 g hús (comb)
- 50 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- majoranna
- mustár
- só
- bors
- 500-600 g hús (comb)
- 50 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- majoranna
- mustár
- só
- bors
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál liszt
◾️A húst felcsíkozzuk.
◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük.
◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük.
◾️Visszatesszük a szalonnapörcöt, fűszerezzük és mustárral ízesítjük.
◾️Felöntjük vízzel.
◾️A húst puhára pároljuk.
◾️A tejszínt a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük és a húshoz adjuk.
◾️Pár percet forraljuk még.
🍚Köret : Tésztával, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése