Borsos tokány

Nálunk nagy népszerűségnek örvendenek a mártásos fogások. Akár pörkölt, akár valamilyen tokány, sosem tudok mellé nyúlni, ha ezeket készítem.

A tokányoknak rengeteg verzióját ismerjük, készítjük, és szeretjük is.

Most a borsos tokány elkészítésének módját szeretném megosztani veletek.


Hozzávalók:
- 500-600 g hús (comb)
- 50 g füstölt szalonna
- 2 fej hagyma
- majoranna
- mustár
- só
- bors
- 200 ml tejszín
- 2 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál liszt

◾️A húst felcsíkozzuk. 
◾️A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, majd a pörcöt félretesszük. 
◾️A maradék zsíron megpirítjuk a felkockázott hagymát, hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük. 
◾️Visszatesszük a szalonnapörcöt, fűszerezzük és mustárral ízesítjük. 
◾️Felöntjük vízzel.
◾️A húst puhára pároljuk. 
◾️A tejszínt a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük és a húshoz adjuk.
◾️Pár percet forraljuk még.

🍚Köret : Tésztával, rizzsel vagy bulgurral tálaljuk.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések