Baconbe göngyölt szűzpecsenye gombamártással
Szerintem nincs olyan ember, aki ennek a finom, szaftos húsnak ellent tudna állni (kivéve persze a vegetáriánusok 😃).
Sokan félnek a szűzpecsenye készítésétől a kiszáradása miatt, de ha ezt a receptet elkészítitek, garantálom, hogy aki ódzkodott is tőle, gyakran fogja az asztalra varázsolni.
A gombamártás pedig csak még ínycsiklandóbbá teszi ezt a különleges fogást.
A szűzpecsenye hozzávalói:
- kb. 600 g sertésszűz
- só, bors
- 6 - 7 szelet bacon
- 1 kanál olaj
- só, bors
- 6 - 7 szelet bacon
- 1 kanál olaj
A mártás hozzávalói:
- 2 kanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kanál mustár
- 300 g üveges gomba
- 500 ml tejszín
- 2 kanál olaj
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 kanál mustár
- 300 g üveges gomba
- 500 ml tejszín
◾️A mártáshoz az olajon lepirítjuk az apróra vágott hagymákat, sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a mustárt, a lecsepegtetett gombát, ráöntjük a tejszínt és felforraljuk.
◾️A sertésszüzet sózzuk, borsozzuk majd a baconnel megegyező szélességű korongokra vágjuk és körbe tekerjük a szalonnával az érméket.
◾️Utána egy kevés olajon megpirítjuk mindkét oldalát kb. fél perc alatt.
◾️Ezután fedő alatt 5-5 percet sütjük mindkét oldalt.
💡Tipp: Köretként párolt zöldséget, rizst vagy burgonyát kínálhatunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése