Baconbe göngyölt spárga fokhagymás mártogatóssal 🥓🧄
Egy finom mártogatóssal, szuper vacsorát készíthetünk, amit akár nyáron, a kánikulában is szívesen fogyasztunk 😊.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 180°
Idő: 20-25 perc
Idő: 20-25 perc
A spárga hozzávalói:
- 1 csokor spárga
- kb. 200 g bacon
- 1 csokor spárga
- kb. 200 g bacon
A fokhagymás mártogatós hozzávalói:
- 200 ml natúr joghurt
- só
- fokhagyma
- metélőhagyma
- 200 ml natúr joghurt
- só
- fokhagyma
- metélőhagyma
◾️A spárgákat a síp alatt megtisztítjuk a végét, ami fás lehet, levágjuk.
◾️Baconszelettel spirál alakban betekerjük.
◾️180 fokon az előmelegített sütőben a bacon pirulásáig sütjük.
◾️Ezalatt elkészítjük a mártogatóst.
▪️A joghurtot ízesítjük a sóval, a zúzott fokhagymával és apróra vágott metélőhagymával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése