Almás rétes 🍎
Igaz nem a hagyományos rétes recept, amit a nagyik csináltak és húzni kellett a tésztát, de ezzel sem fogunk mellé, ha elkészítjük.
Nálam a favorit az almás, de készíthetjük túrós, mákos vagy meggyes töltelékkel is.
⏲️ Sütés: Hőlégkeverés
Hőfok: 200°
Idő: 30 perc
A tészta hozzávalói:
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 250 g margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál 10%-os ecet
- 8 evőkanál hideg víz
- 210 g teljes kiőrlésű liszt
- 90 g finomliszt
- 250 g margarin
- 1 tojás
- 2 evőkanál 10%-os ecet
- 8 evőkanál hideg víz
Az almás töltelék hozzávalói:
- 50 g mazsola
- 50 g durvára vágott dió
- 5 db alma
- 1,5 evőkanál fahéj
- édesítőszer, ízlés szerint
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
- 50 g mazsola
- 50 g durvára vágott dió
- 5 db alma
- 1,5 evőkanál fahéj
- édesítőszer, ízlés szerint
- 4 evőkanál zsemlemorzsa
◾️A liszteket átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk.
◾️Hozzáadjuk a tojást, az ecetet és a vizet.
◾️Összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk a tésztát (Vagy egy nagy vagy két kisebb lapot nyújtsunk).
◾️Az almákat apró kockára vágjuk.
◾️Összekeverjük a többi hozzávalóval és a tésztára kenjük.
◾️A tésztát feltekerjük, tojással megkenjük, óvatosan átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsire és 200°-ra előmelegített sütőben, 30 perc alatt megsütjük.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése