Almás-karamellás pite 🥧🍎
Elég sok almát kaptunk pár hete és nem szerettem volna, hogy tönkre menjen, az ősz beköszöntével pedig nagyon szeretek almás, fahéjas sütiket készíteni.
Erre a finom pitére esett a választásom, mert fontos nálunk, hogy amennyire csak lehet kerüljük a finomlisztet és a cukrot.
Ha ti is hasonló helyzetben vagytok, feltétlen próbáljátok ki ezt a sütit. Az illata és íze pedig igazi őszi hangulatba hoz titeket is.
Eredeti recept: Kókuszos Lány konyhája
📽 Videó az elkészítésről ide kattintva elérhető
⏲️ Sütés: Alsó-felső sütés
Hőfok: 180°
Idő: 40 perc
A tészta hozzávalói:
- 2 db tojás
- 150 g vaj
- 37 g 1:4 édesítő
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 kanál tejföl
- 2 db tojás
- 150 g vaj
- 37 g 1:4 édesítő
- 315 g teljes kiőrlésű liszt
- 135 g finomliszt
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 kanál tejföl
A töltelék hozzávalói:
- 6 db alma
- fahéj
- ½ citrom leve
- édesítő
- 2 kanál rizsdara vagy búzadara
- 6 db alma
- fahéj
- ½ citrom leve
- édesítő
- 2 kanál rizsdara vagy búzadara
A karamellás szósz hozzávalói:
- 50 ml cukormentes tejszín
- 6 db cukormentes tejkaramella
- kenéshez 1 db tojás
- 50 ml cukormentes tejszín
- 6 db cukormentes tejkaramella
- kenéshez 1 db tojás
◾️A tészta hozzávalóiból gyúrjunk tésztát.
◾️Osszuk két részre és tegyük be a hűtőbe.
◾️Az almát reszeljük le, édesítsük, szórjuk meg fahéjjal és a citromlével.
◾️A karamellát olvasszuk fel a tejszínben és ezt is dolgozzuk bele az almás masszába.
◾️Nyújtsuk ki az egyik adag tésztát téglalapformává és tegyük egy sütőpapírral kibélelt vagy kivajazott, lisztezett tepsire.
◾️Az almát szépen oszlassuk el rajta, majd szórjuk meg a búzadarával.
◾️Tegyük a tetejére a másik kinyújtott lapot.
◾️Szurkáljuk meg és kenjük le tojással.
◾️Süssük kb. 30 percig 😊.
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése