Almás-fahéjas zabkása 🍎
Egy szuper finom és nagyon laktató reggelit kanalazhatunk, ha ezt a zabkását készítjük. Természetesen vacsorára is tökéletes lehet vagy csak desszertnek is, ha egy kis egészséges nasira vágyunk.
Hozzávalók:
- 50 g zabpehely
- 200 ml 2,8%-os tej
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 1 db alma (hámozott, reszelt)
- édesítőszer, ízlés szerint
- fahéj (őrölt), ízlés szerint
- 50 g zabpehely
- 200 ml 2,8%-os tej
- 200 ml víz
- 1 csipet só
- 1 db alma (hámozott, reszelt)
- édesítőszer, ízlés szerint
- fahéj (őrölt), ízlés szerint
◾️A tejet és a vizet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót és felforraljuk.
◾️Ha már forr, beletesszük a zabpelyhet, és állandó kevergetés mellett 6-8 percig főzzük, míg elkezd sűrűsödni és majdnem az összes folyadékot felvette.
◾️Ezután levesszük a tűzről és hagyjuk 10 percig, hogy az összes folyadékot magába szívja.
◾️Az almát meghámozzuk, és lereszeljük majd hozzákeverjük a zabkásához.
◾️Adunk hozzá ízlés szerint fahéjat, édesítőszert és kész is.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése