Alj nélküli túrós süti 🍒
Pár hete volt itthon egy csomag túró és nem szerettem volna, hogy tönkremenjen. Olyan receptet kerestem, amit munka után gyorsan és egyszerűen elkészíthetek. Erre a sütire esett a választásom és nem bántam meg.
Az eredeti receptben ugyan nem szerepel a meggy, de egyáltalán nem rontott rajta semmit, sőt...😃
Ha ti is gyors és egyszerű receptet kerestek ezt jó szívvel ajánlom.
Eredeti recept: Andi konyhája
Sütési hőfok: 180°
Sütési idő: 40 perc
Sütési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 1 kg túró
- 150 g lágy margarin
- 5 evőkanál teljes kiőrlésű barnarizsdara
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 10 evőkanál édesítő
- 4 egész tojás
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 1-2 csomag zero vanillin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütőpor)
- 1 kg túró
- 150 g lágy margarin
- 5 evőkanál teljes kiőrlésű barnarizsdara
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 10 evőkanál édesítő
- 4 egész tojás
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 1-2 csomag zero vanillin
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna (vagy fél csomag sütőpor)
A tetejére:
- 1 pohár tejföl,
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás
- meggy
- 1 pohár tejföl,
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás
- meggy
◾️A hozzávalókat összekeverjük és lisztezett, zsírozott tepsibe öntjük.
◾️A tetejére valókat kikeverjük, evőkanállal rácsurgatjuk és elsimítjuk a tetején.
◾️Én ezután szórtam rá a meggyet.
◾️Forró sütőben közepes lángon szép pirosra sütjük. (Kb. 40 perc)
💡Tipp: Por édesítővel meghintve tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése