"Albert" kekszes süti
Egy igazán könnyen elkészíthető és nagyon finom süti. Sütés nélkül, pár óra pihentetés után már nassolhatjuk is.
Az eredeti recept a Street Kitchen oldaláról származik.
A krém hozzávalói:
- 3 db tojássárgája
- 17 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 3 db tojássárgája
- 17 g 1:4 por édesítő
- 1 csomag Dr. Oetker zero vanillin cukor
- 30 g teljes kiőrlésű liszt
- 1 kanál kakaópor
- 300 ml tej
- 180 g vaj
- 1 kanál kakaópor
- 300 ml tej
- 180 g vaj
Az összeállításhoz:
- 100 ml kávé
- 1 kanál 1:4 por édesítő
- 1 csomag Gullon Digestive cukormentes keksz
- a külsejére kókuszreszelék
- 100 ml kávé
- 1 kanál 1:4 por édesítő
- 1 csomag Gullon Digestive cukormentes keksz
- a külsejére kókuszreszelék
◾️A krémhez a vaj kivételével a hozzávalókat egy lábasba mérjük és folyamatosan kevergetve, közepes lángon, puding állagúra sűrítjük, mikor langyosra hűlt csomómentesre keverjük benne a vajat és hűtőbe rakjuk kihűlésig.
◾️A kávéban elkeverjük a cukrot.
◾️Mikor kihűlt a krém, kezdődhet az összeállítás.
◾️Egy 28 cm-es őzgerincformát kibélelünk fóliával, az aljára kenünk egy réteg krémet.
◾️A kávéba dobjuk a kekszeket pár pillanatra, majd kb.ötösével elkezdjük egymásra rétegezni a krémmel a kekszeket.
◾️Mikor megvagyunk 5-6 darabbal, belerakjuk a formába.
◾️Újabb 5 keksz és krém kombója után mehet ez a pakk is a többi mellé.
◾️Mikor az összes keksz elfogyott, nagyjából ki lesz töltve a forma.
◾️A maradék krémmel körbe kenjük a kekszes, krémes rúd oldalát és tetejét, becsomagoljuk a fóliába, és fagyasztóba rakjuk 1-2 órára.
◾️Mikor megdermedt, kiborítjuk, levesszük a fóliát és megszórjuk kókuszreszelékkel.
◾️Ezután kissé átlósan kisujjnyi vastagságúra szeleteljük majd fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése